250g | Note de degustare : Balanced, herbs, warm spices, chocolate | Corp delicat
Tara Colombia
Originea Cofinet
Ferma Popayán, Cauca
Altitudine 1800-1950 m
Soil Characteristics Volcanic ash
Varietate Colombia-Castillo-Caturra
Procesare Sugarcane Decaf
Scor SCA 85
Anul recoltei 2024
Majoritatea cafelei columbiene este cultivată de ferme relativ mici și apoi colectată, procesată și exportată de Federația de cafea columbiană. Altitudinile la care se cultiva in Columbia variază de la 1.200 de metri până la 1.800 de metri deasupra nivelului mării. Cafelele columbiene sunt de obicei spălate și uscate la soare pe terase. Datorită dimensiunii geografice a Columbiei, sezonul de recoltare depinde de zona, majoritatea culturilor fiind recoltate între septembrie și ianuarie, dar sunt si zone unde se recolteaza din aprilie până în august.
Decofeinizarea cu trestie de zahăr utilizează un compus natural,
acetatul de etil care, utilizat în acest proces, este derivat din melasă (un produs secundar
al producției de zahăr). Fiind un produs natural, procesul este
etichetat ca „decofeinizat în mod natural”.
Cafeaua verde este scufundată într-un rezervor umplut cu apă și acetat de etil pentru a începe procesul de decafeinizare. Acetatul de etil se leagă în mod natural de
compușii cafelei, permițând să apară decofeinizarea.
Procesul durează undeva la 24 de ore și elimină aproximativ 98-99% din
cofeină, obținându-se o cafea ușoară, fină, cu dulceață naturală și
aciditate medie.