Cafea
55 lei

Ethiopia: Kayon

250g | Coacaz negru | Afine | Cuisoare | Condimente

Cantitate

Stoc furnizor, livrare in 3-5 zile

Adaugă în coș

Tara: Ethiopia

Regiune: Guji

Statia de spalare:
Kayon BIO


Procesare:
Spalata

Varietate
: Heirloom

Altitudine:
2200 m

Punctaj:
 
88

Anul recoltei: 2022

Ferma de cafea din Kayon a fost infiintata in 2012 avand ca scop principal producerea cafelei de specialitate intr-un mod cat se poate de responsabil atat  din punct de vedere social dar si ecologic. Ferma este situata in partea de sud a Ethiopiei, in regiunea Oromia, zona Guji. Din punct de vedere istoric, a fost exportata mult timp ca tip Sidamo, dar dupa multi ani de lobby, guvernul ethiopian i-a acordat lui Guji propria sa distinctie geografica.

In ultimul timp au fost plantati noi arbori de cafea Heirloom pe acest teren de aproximativ 240 de hectare, un sol  foarte fertil de argila nisipoasa, la umbra unei paduri naturale. De mentionat este faptul ca la ferma sunt folosite doar procese organice ca sursa de ingrasamant. Cafeaua este recoltata din octombrie pana in februarie de catre oamenii din satele locale. Ciresele de cafea proaspat culese sunt spalate cu boabele cu densitate redusa fiind canalizate pentru o calitate inferioara. Cafelele curate de inalta calitate sunt apoi asezate pe paturi ridicate, unde timp de aproximativ 12 pana la 20 de zile de uscare sunt rasucite meticulos manual si preluate pentru a elimina boabele defecte.

Produse similare

75 lei
250 g | Note de: Prune, Orange, Candy, Pepene galben, Miere | Dulceata ridicata
52 lei
250 g | Ciocolata si cirese | Dulce si echilibrata cu o aciditate citrica.


Comandă online

Poți plăti în siguranță cu cardul sau cash la curier.

Transport gratuit

Transport gratuit pentru comenzile peste 199 lei.

Politica de retur

Suntem siguri că o să îți placă cafeaua noastră. Dacă ceva este în neregulă, îți pregătim imediat alt pachet pe gustul tău sau îți trimitem banii înapoi.