250g | Note de: Floral, Piersica, Lemon |Textura lejera, aciditate malica
Tara: Ethiopia
Regiune: Guji
Statia de spalare: Suke
Procesare: Spalare
Certificare: Organica, Alianta Padurilor Tropicale
Varietate: Kurume, Welicho
Altitudine: 1800 -2200 m
Punctaj: 87
Anul recoltei: 2022-2023
Ato Tesfaye Bekele spune: " Nu ma consider un fermier de cafea deoarece cafeaua e totul pentru mine! Tot timpul meu si toata energia mea sunt investite in boabele de cafea pe care eu le culeg si le procesez!"
Tesfaye, Fondatorul Suke Quto Farm explica: " Vin dintr-o familie producatoare de cafea, deci din copilaria mea am inceput sa lucrez cu cafea. Doar ca la inceput cafeaua nu prezenta un interes pentru mine. Munca era grea, zilele erau lungi, dar dupa cativa ani de studii si altfel de munci, m-am intors acasa in Shakisso Woreda,Guji. M-am regasit din nou in boabele de cafea!"
La statia de spalat Suke Quto cafeaua spalata este pulverizata cu un aparat Agared. Acesta face sa se curete tot mucilagiul pulpei de cafea. Boabele de cafea sunt fermentate aproximativ 35-48 de ore ( in functie de vremea curenta) in tancuri de fermentatie. Exista trei lagune pentru depozitarea apei uzate. Cafeaua lui Suke se usuca intre 9 si 15 zile pe paturi supraetajate. Tesfaye se concentreaza pe cafeaua ecologica si pe cresterea economica a comunitatii.