250g | Note de: Mar verde, Portocala, Caramel, Ciocolata neagra | Aciditate medie
Origine: Peru
Regiunea: Cajamarca
Ferma: Estela de Chontali
Metoda de procesare: Spalata
Varietal: Caturra, Typica, Catimor
Altitudine: 1700-2000 m
Recolta : 2021
Scor SCA: 87
Ferma este situată în inima regiunii de cafea Cajamarca, cu un peisaj care este un amestec între jungla groasă și parcele mici de fermă înconjurate de vederi ale lanțului muntos din jur.
O altitudine mare și un climat răcoros creează condiții ideale pentru
cultivarea cafelei de specialitate pentru producătorii locali, care
sunt de obicei familii cu parcele mici de aproximativ două hectare, unde
cultivă în principal soiurile Caturra, Typica și Catimor, fiind certificata organic.
Cireșele sunt întotdeauna culese manual și la punctul lor optim de maturitate înainte de a fi transferate la stația de spălare unde loturile sunt clasificate și procesate separat.
Industria cafelei din Cajamarca, ca si din restul tarii, depinde de numerosi fermieri. De aceea gasim multe ferme mici, cu 2 si 3 hectare de teren. Proprietatile mari sunt rare. La ferma, gasim mai multe uscatoare parabolice construite acasa. In unele cazuri, fermierii aseaza uscatoarele de-a lungul drumului.
In
anumite zone ale lumii, clima, altitudinea si alti factori se aliniaza
perfect pentru a forma reteta ideala pentru productia de cafea.
Cajamarca este unul dintre acele locuri, o regiune in care se pare ca
aceasta cafea speciala este menita a fi cultivata. Cu altitudini mari,
sol fertil, temperaturi ideale si un climat semi-uscat din punct de vedere istoric,
fermele de cafea sunt recunoscute pentru producerea de cafea Arabica de
inalta calitate. Toate acestea contribuie la statutul regiunii
ca principal exportator de cafea din Peru, din punct de vedere valoric.