250 g | Miere | Nuci | Scortisoara | Nectarine | Curmale | Suc de portocale | Condimente | Aciditate medie | Echilibrata
Tara: Rwanda
Regiune: Gatatu, Gisagara
Statia de spalare: Café de Gisagara
Procesare: Spalata
Varietate: Bourbon
Altitudine: 1600-1800 m
Punctaj: 86
Anul recoltei: 2020
Café de Gisagara este condus de Good Neighbours, un ONG din Coreea. Proiectul a început în 2014. Înainte de începerea proiectului, s-a acordat puțină atenție calității cafelei și a existat puțină infrastructură. Veniturile din vânzarea cafelei de către Café de Gisagara sunt reinvestite în regiune în diferite moduri. ONG a dezvoltat o fermă de formare și s-au făcut o serie de investiții în infrastructură, toate pentru a contribui la îmbunătățirea calității producției. Se învață tehnici agricole mai bune, pentru a inversa degradarea solului. Scopul proiectului este de a reduce sărăcia, ajutând fermierii să își îmbunătățească calitatea cafelei și veniturile pe care le aduce recolta, dar și oferindu-le mijloacele prin care pot face acest lucru în mod durabil.
Cafeaua este de obicei mai mică, deci se dezvoltă rapid.
Partea de sud a Rwandei are mult mai puține incidente de defecte de cartof și acest lucru ne face sa vorbim despre o cafea care este întotdeauna super curată.