Prăjire

Ca metoda de prăjire a cafelei folosim prăjirea în flux de aer fierbinte, aceasta diferă de prăjirea tradițională cu tambur alimentat cu gaz, care este folosită de majoritatea prăjitoriilor de cafea. Metoda cu tambur pe cât este de capabilă de a prăji grozav cafeaua, pe atât de nocivă este cu mediul înconjurător: arzând combustibili și degajând emisii de fum. De asemenea pot da o aromă sau un miros de ars boabelor de cafea, deoarece pielița care se desprinde de boabele verzi de cafea, ia foc in timpul prăjirii tradiționale.

Spre deosebire de aceasta, o prăjire în flux de aer fierbinte utilizează un vârtej de aer încălzit pentru a prăji boabele de cafea. Reziduurile (pielița de pe cafea sau praful) sunt îndepărtate și aspirate în timpul prăjirii într-un compartiment separat. Rezultatul este un proces și un gust mai curat - accentuând aromele prezente în boabele de cafea și nu cele ale prăjitorului.
română ro